MazzelTov Ice Cream

door Elaine | 2023-06-26

MazzelTov x Crusio, waar het ultieme vakantiegevoel tot leven komt in de vorm van heerlijk ijs! Maar hoe is dit 'coole' idee tot stand gekomen? We vroegen het chef-kok Miranda Maas, het creatieve brein achter MazzelTov Ice Cream.

"Van droom naar werkelijkheid: Het ontstaan van MazzelTov x Crusio"

Het verlangen naar een eigen ijskar dateert al van meer dan 16 jaar geleden. In Leisurepark Roosendaal valt er van alles te beleven, en het bevindt zich ook nog eens te midden van prachtige fietsroutes door de natuur. Stel je eens voor hoe geweldig het zou zijn om na een dagje shoppen bij de Designer Outlet, of na een ontspannen wandel- of fietstocht, te kunnen genieten van een verrukkelijk ijsje. Maar niet zomaar ijs; we wilden ambachtelijk gemaakt ijs met bijzondere smaken.

 "Een smakelijke samenwerking: De perfecte match tussen MazzelTov en Crusio"

Bij het Hooihuis hebben we al een geweldige samenwerking met De Gerdahoeve. De Gerdahoeve paste ook perfect binnen het concept van het Hooihuis, met hun focus op seizoensgebonden en lokaal geproduceerde producten van Hollandse bodem. Toen het concept van MazzelTov steeds meer vorm begon te krijgen, bleek onze oude droom van een ijskar perfect aan te sluiten. Het festivalgevoel, kleurrijk, een flinke dosis plezier en vooral bijzondere smaken met een knipoog.

"Inspiratie uit het Midden-Oosten: Ontmoeting met Setareh Pourjavan"

Tijdens een inspiratietour door Antwerpen had ik het genoegen om Setareh Pourjavan, een Iraanse ijsbereider, te ontmoeten. In haar eigen zaak, Milad Ice in Antwerpen, liet ze me kennismaken met verschillende smaken ijs uit het Midden-Oosten. Ik proefde bijvoorbeeld koffie-kardemom en chocolade-tahini. Echt iets bijzonders! Het idee om deze smaken naar Roosendaal te brengen, sprong direct bij me op. Maar het was nog een hele uitdaging om ijs vanuit Antwerpen naar Roosendaal te halen. Gelukkig vond ik een geweldige samenwerkingspartner in Coen Crusio, die meteen een ijskar ter beschikking stelde. De combinatie van Italiaans ijs scheppen met smaken uit Tel Aviv past natuurlijk perfect binnen dit concept. En zo is MazzelTov x Crusio ontstaan.

"Ambachtelijk ijs met een creatieve twist: Het avontuurlijke ontwerpproces"

Het ontwerpproces van onze smaken was een avontuur op zich. We zijn samen gaan zitten en ik heb aangegeven welke smaken en structuren ik graag wilde zien. Coen, met zijn ervaring in de ijssalons, wist precies wat mensen graag willen proeven. Van daaruit zijn we begonnen met testen en proeven. Dit proces duurde ongeveer 3 maanden. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van de abrikoos-kardemom was het een uitdaging om de juiste hoeveelheid kardemom te vinden. Deze specerij heeft een tijdje nodig om tot zijn volle smaak te komen, dus het moment dat het ijs klaar is, is niet direct de uiteindelijke smaak. Maar wanneer was het voor mij goed? Het was goed wanneer de smaak en structuur perfect in balans waren. Niet te zoet, niet te zuur, niet te overheersend, niet te vet, niet te waterig, niet te kruidig, niet te lijmerig, niet te koud. Het moest gewoon kloppen. Dat maakte dit creatieve proces ook zo leuk. Uiteindelijk hebben we de perfecte balans en smaken gevonden!

“Een smaakexplosie van diversiteit: Ontdek onze 7 ijs-smaken"

Maar waarom hebben we juist voor deze smaken gekozen? We hebben 7 unieke ijs-smaken ontwikkeld die een prachtige balans bieden tussen diversiteit. We spelen met romigheid, frisheid, zalvigheid en knapperigheid, en zorgen altijd voor de perfecte temperatuur. Onze smaken zijn voor iedereen toegankelijk. Neem bijvoorbeeld sinaasappel, amandel en oranjebloesem, een combinatie van frisheid, nootachtigheid en spanning door de oranjebloesem. We hebben ook gekozen voor stracciatella, omdat dit perfect past bij het pizza-concept. En wat dacht je van aardbeiensorbet met een vleugje sumak (rode besjes uit het Middellandse Zeegebied) die de smaak van aardbei net iets beter naar voren laat komen. Ons ijs past perfect binnen dit concept, omdat de ingrediënten die we gebruiken veel voorkomen in de mediterrane keuken. Denk aan pistache, amandel, labneh, granaatappel en oranjebloesem.

"Een zoete toekomst in het verschiet: Presentatie, creatief ‘lawaai’ en eindeloze smaakcombinaties"

Wat betreft de toekomst, zijn we nog bezig met de presentatie. We hebben al leuke bakjes laten ontwerpen met ons eigen logo, maar ik zou het graag nog willen opfleuren met bijpassende toppings, koekjes en een dosis fun! We willen wat extra 'lawaai' in de ijskar, iets geks, iets opvallends. Daarnaast zullen we zeker meedraaien met de seizoenen wat betreft de smaken. Dus je zult bijvoorbeeld geen aardbeien meer vinden in oktober. We blijven ook nieuwe smaakcombinaties testen en uitproberen. We willen blijven testen en innoveren om onze klanten keer op keer te verrassen met te gekke ijscreaties.

Dus…Ben je nieuwsgrierig geworden naar de uitkomst van dit ijsavontuur? Wij zijn dagelijks open vanaf 12.00 uur. Take away kan natuurlijk ook! En ben je helemaal verkocht? We verkopen ons ijs ook in liters, lekker voor thuis!