4 populaire streetfood­gerechten uit Tel Aviv die je geproefd moet hebben!

door Elaine | 2023-05-06

Tel Aviv staat bekend om zijn rijke culturele en culinaire scène, en dat is zeker terug te zien in de streetfood van de stad. De stad heeft een lange geschiedenis van immigratie en heeft dus invloeden van verschillende culturen opgedaan, wat zich daar vertaalt in de talloze streetfood-kraampjes.

Streetfood vanuit Tel Aviv naar Roosendaal!

Onze chefs lieten zich in deze stad volop inspireren. Wat zou het leuk zijn als je een tafel vol met deze gerechtjes kunt bestellen om te delen, dachten zij! 

Onder andere deze populaire streetfood gerechten kun je daarom vanaf nu proeven bij MazzelTov in Roosendaal:  

  • Shawarma: Shawarma komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, maar tegenwoordig is het gerecht overal in Tel Aviv te vinden. Het bestaat uit dunne plakjes gegrild vlees – vaak lams- of kipvlees – die worden gerold in een pita of laffa (een soort plat brood). Meestal geserveerd met groenten, zoals sla, tomaat en ui, en een saus zoals hummus of tahini.

 

  • Falafel: Falafel bestaat uit balletjes van gemalen kikkererwten die zijn gefrituurd tot ze goudbruin zijn. De balletjes worden meestal geserveerd in een pita of laffa, samen met groenten en sauzen. Tahini is een populaire keuze als saus voor falafel.

 

  • Labneh: Labneh wordt gemaakt van yoghurt of kwark en is gekruid en verzadigd met zout. Vaak geserveerd als dipsaus, bijvoorbeeld met olijfolie en kruiden, of als smeersel op brood. Het is ook een populaire component in tal van Midden-Oosterse gerechten, zoals shawarma en falafel. Labneh is een gezonde en smaakvolle zuiveloptie en wordt vaak gebruikt in de Midden-Oosterse keuken.

 

  • Muhammara: Muhammara is een dip gemaakt van geroosterde paprika’s, pijnboompitten, noten, knoflook, citroensap en kruiden. De exacte samenstelling van de dip kan variëren, maar de basisingrediënten zijn meestal paprika’s, pijnboompitten en noten. Muhamara heeft een pittige, smaakvolle smaak en wordt vaak geserveerd als dipsaus of als smeersel op brood.

Al deze gerechten zijn lekker, betaalbaar en te vinden op straatkraampjes en markten overal in Tel Aviv. Probeer ze zeker eens als je bij MazzelTov bent en ontdek zelf waarom streetfood uit Tel Aviv zo bijzonder is!